Wat is de ideale serveertemperatuur voor rode en witte wijn?

Elke wijnliefhebber weet waarschijnlijk wel dat je een witte wijn het best gekoeld kunt serveren en dat een rode wijn het lekkerst is wanneer je deze op kamertemperatuur nuttigt. Het niet op de juiste temperatuur serveren van wijn gaat ten koste van de smaak en geur, en dat is natuurlijk iets dat je als wijnliefhebber maar al te graag wil voorkomen. Maar wat is nu precies de juiste serveertemperatuur voor de verschillende soorten wijn? We vertellen je er vandaag meer over.

De beste serveertemperatuur

Wat is nu precies de beste serveertemperatuur voor witte wijn? Iedereen weet dat je deze het best gekoeld kunt serveren, maar men maakt al snel de fout om de wijn te koud te serveren, wat niet ten goede komt van de smaak. Afhankelijk van het type witte wijn, kun je deze het best serveren tussen de 7-13º. Wat betreft rode wijn wordt vaak gezegd dat je deze het beste kunt serveren op kamertemperatuur. Echter ligt tegenwoordig de kamertemperatuur in huis rond de 20º, en wordt er door experts aangeraden om rode wijn tussen de 14-20º te bewaren, wederom afhankelijk van het type rode wijn. Meer informatie over de beste serveertemperatuur van wijn, lees je op Smaak van de Wereld. 

Zo serveer je wijn altijd op de juiste temperatuur!

Vind je het lastig om wijn op de juiste temperatuur te serveren? Dan is een wijnkoelkast misschien wel de juiste oplossing voor jou. Met behulp van de koelkast serveer jij jou wijnen altijd op de perfecte temperatuur. Deze koelkast zorgt er namelijk voor dat je wijn altijd op de juiste temperatuur bewaard wordt, regelt de luchtvochtigheid en beschermt jouw flessen ook nog eens tegen UV straling.  Zo heb je geen omkijken meer naar je wijn, maar weet je wel zeker dat de wijn op de juiste temperatuur bewaard wordt! En tevens zorg je ervoor dat je wijnen langer houdbaar blijven. Wat wil een wijnliefhebber nog meer?

Plaats een reactie