Waarom is koffie goed voor je?

Het lijkt soms wel de nationale hobby; een bakje koffie drinken. Of het nou ‘s ochtends vroeg is, ‘s avonds na het eten, of gewoon ergens overdag, een bakje koffie smaakt altijd. En het fijne van deze drank is, dat het ook nog eens goed voor je is. Koffie bevat meerdere eigenschappen die mensen uitstekend kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Welke dat zijn?

Vetverbranding

Of je nou koffie haalt in de supermarkt, of in de koffie groothandel, elke kop koffie bevat cafeïne. Deze stof is een natuurlijke vetverbrander, omdat het werkt als boost voor de stofwisseling. Hoeveel vet je verbrandt hangt helemaal af van je bouw en je lichaam, maar het is iets waar je zeker niet minder van wordt. Drink echter niet teveel koffie; bij overdadig gebruik van koffie wordt de vetverbranding minder, of verdwijnt hij totaal.

Koffie houdt je scherp

En nu we het toch over cafeïne hebben; deze stof biedt nog een groot voordeel. Het zorgt voor een betere focus. Cafeïne maakt je scherper: het werkt goed voor je geheugen, waakzaamheid en zelfs je reactievermogen gaat erop vooruit. Dit allemaal dankzij een lekkere kop koffie!

Koffie is vrijwel calorieloos
Wie een kopje zwarte koffie drinkt, neemt slechts twee calorieën in. Het is dan ook geen probleem om meerdere koppen koffie per dag te drinken als je op je lijn wilt letten. Koffie is een uitstekende manier om scherp te blijven, zonder dat je hiervoor vele suikers moet opnemen. Let je op je calorieverbruik, blijf dan wel weg van koffievarianten als de caramel latte of de frappuccino. Deze varianten barsten van de calorieën.

Koffie helpt met de stoelgang

Misschien niet iets wat je direct met iedereen deelt, maar wie heeft er niet de effecten van een bak koffie op de vroege ochtend gemerkt? Koffie is een uitstekende remedie tegen een verstopte stoelgang, omdat het zorgt voor een samentrekking van gastro-intestinale spieren en het verteren van voedsel bevordert. 

Koffie verbetert je uithoudingsvermogen

Veel sporters gebruiken voor hun inspanning cafeïne, omdat het zorgt voor wat extra adrenaline. Dit maakt koffie tot een prima voorbereiding op een rondje sporten, want op adrenaline ben je een stuk scherper en heb je meer uithoudingsvermogen. 

Het zit vol antioxidanten

Antioxidanten helpen je immuunsysteem en koffie bevat er behoorlijk veel van. Daarom is koffie een prima manier om je lichaam te helpen met gezond blijven.

Al met al heeft koffie een hoop positieve eigenschappen, maar het voornaamste pluspunt is natuurlijk de smaak, in combinatie met het heerlijke aroma. Koffie is gewoon een bijzonder lekkere drank, die zo goed te drinken is in allerlei verschillende omstandigheden. Begin de dag daarom gerust met een heerlijke kop koffie en geniet van al het goeds dat deze drank je te bieden heeft. Drink het alleen, of met vrienden. ‘s Ochtends of later op de dag, het maakt niet uit. Koffie helpt je met het doorkomen van lange dagen op kantoor, of gewoon met het wakker worden op een mooie dag.

Plaats een reactie